Inca de la inceputirle existentei sale, de acum aproximativ 100.000 ani, omul a gasit dierite metode de a-si schimba infatisarea. Pentru a-si indeparta firele de par de pe diferite zone ale corpului, el folosea cochilii de scoici pe post de penseta.

Egiptenii au fost cei care, pentru prima data, au simtit nevoia de a-si pune in valoare sprancenele, folosind minerale pisate.

In anul 500 i.Chr., femeile romane foloseau pensete pentru a-si modifica sprancenele.

Intre 476 si 1270 d.Chr., femeile gaseau sic indepartarea in totalitate a firelor din sprancene, gene si de pe gat.

Incepand cu 1500 si pana in 1650, femeile medievale aveau obiceiul de a-si mentine pielea alba si de a-si indeparta tot parul din sprancene si de pe frunte, marind-o.Acest obicei era practicat si de Regina Elisabeta (1533-1603).

Intre anii 1700 si 1800, atat femeile cat si barbatii isi indepartau tot parul de pe frunte pentru a purta sprancene false aplicate din piele de soarece presata.

Incepand cu 1900 pana in 1930, vedetele de la Hollywood isi radeau sprancenele pentru a avea o fata total lipsita de par. Apoi isi desenau la loc sprancene foarte subtiri cu creionul.

Putem descrie usor scara evolutiei femeii in societate incepand cu anii 1910, studiind sprancenele femeilor de atunci pana in prezent.

Femeia anilor 1910-1930, inca puternic dominata de autoritatea barbatului, trebuia sa fie ingenua, rusinoasa, copilaroasa ca temperament si aparitie. Sprancenele se radeau si se redesenau in asa fel incat figura sa ia o mimica infantila, pura, nestiutoare, pudica.

In anii '40-'50, sprancenele ca si intregul chip, sunt eliberate de trasaturile infantile ale perioadei precedente, inaltandu-se vizibil. Linia externa a sprancenelor nu mai depaseste exagerat linia ochilor, dand o lumina puternica privirii. Sprancenele mult mai groase, creionate puternic, mai aproape de natural, foarte vizibile, par a arata un salt spre eliberarea deplina a femeii.

Astfel pensate, privirea lor devine iscoditoare, suspicioasa, nervoasa, inspira o femeie puternica, o femeie care stie ce poate. De abia acum look-ul feminin devine sexy.

Ochii, cu ajutorul sprancenelor, devin ageri, iar chipul poate mima toate expresiile posibile, spre deosebire de anii precedenti, cand aratau doar mirare sau cereau indurare.